Build:Ios failing on windows with WSL enabled

Enrolled in the apple dev program, waited 24 hours
Followed the WSL walkthrough and installed ubuntu ran the commands and enabled WSL2
Still not able to get past the apple authentication

Tried through powershell admin - no luck
Fails on any other command where i need to enter my apple creds.

LOGS:
Expo CLI 3.21.10 environment info:
System:
OS: Windows 10 10.0.19041
Binaries:
Node: 12.16.3 - C:\Program Files\nodejs\node.EXE
npm: 6.14.4 - C:\Program Files\nodejs\npm.CMD
npmPackages:
expo: ^37.0.12 => 37.0.12
react: ^16.13.1 => 16.13.1
react-dom: ~16.9.0 => 16.9.0
react-native: ^0.61.4 => 0.61.4
react-native-web: ~0.11.7 => 0.11.7
react-navigation: ^4.3.9 => 4.3.9

Authenticating to Apple Developer Portal…
Authentication with Apple Developer Portal failed!
Failed to set up Distribution Certificate
Failed to prepare all credentials.
The next time you build, we will automatically use the following configuration:

Project Credential Configuration:
Experience: @XXXXXXX/XXXXXXX, bundle identifier: com.xxxx.xxx
Provisioning profile is missing. It will be generated during the next build

bash exited with non-zero code: 1
Error: bash exited with non-zero code: 1
at ChildProcess.completionListener (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules@expo\spawn-async\src\spawnAsync.ts:65:13)
at Object.onceWrapper (events.js:417:26)
at ChildProcess.emit (events.js:310:20)
at ChildProcess.cp.emit (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules\cross-spawn\lib\enoent.js:34:29)
at maybeClose (internal/child_process.js:1021:16)
at Process.ChildProcess._handle.onexit (internal/child_process.js:286:5)

at spawnAsync (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules@expo\spawn-async\src\spawnAsync.ts:26:19)
at runAction (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\appleApi\fastlane.ts:20:28)
at authenticate (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\appleApi\authenticate.ts:47:46)
at processTicksAndRejections (internal/process/task_queues.js:97:5)
at Context.ensureAppleCtx (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\context.ts:72:24)
at generateDistCert (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:489:3)
at CreateIosDist.provideOrGenerate (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:68:12)
at CreateIosDist.create (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:47:25)
at CreateOrReuseDistributionCert.open (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:270:24)
at CredentialsManager.run (C:\Users\Aaron\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\route.ts:42:12)

Tried downgrading to 3.19.2 still no luck

As tried using expo credentials:manager to setup distribution creds but same issue
Authentication with Apple Developer Portal failed!
Error: bash exited with non-zero code: 1
at ChildProcess.completionListener (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules@expo\spawn-async\src\spawnAsync.ts:65:13)
at Object.onceWrapper (events.js:417:26)
at ChildProcess.emit (events.js:310:20)
at ChildProcess.cp.emit (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules\cross-spawn\lib\enoent.js:34:29)
at maybeClose (internal/child_process.js:1021:16)
at Process.ChildProcess._handle.onexit (internal/child_process.js:286:5)

at spawnAsync (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\node_modules@expo\spawn-async\src\spawnAsync.ts:26:19)
at runAction (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\appleApi\fastlane.ts:20:28)
at authenticate (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\appleApi\authenticate.ts:47:46)
at processTicksAndRejections (internal/process/task_queues.js:97:5)
at Context.ensureAppleCtx (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\context.ts:72:24)
at generateDistCert (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:489:3)
at CreateIosDist.provideOrGenerate (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:68:12)
at CreateIosDist.create (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:47:25)
at CreateIosDist.open (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\views\IosDistCert.ts:52:22)
at CredentialsManager.run (C:\Users\xxx\AppData\Roaming\npm\node_modules\expo-cli\src\credentials\route.ts:42:12) {
pid: 21660,
output: [
‘’,
"/bin/bash: -c: line 0: syntax error near unexpected token )'\n" + '/bin/bash: -c: line 0: PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin /mnt/c/Users/xxxx/AppData/Roaming/npm/node_modules/expo-cli/node_modules/@expo/traveling-fastlane-linux/dist/authenticate “xxxxxx” “xxxxxxx”’\n’
],
stdout: ‘’,
stderr: "/bin/bash: -c: line 0: syntax error near unexpected token )'\n" + '/bin/bash: -c: line 0: PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin /mnt/c/Users/xxxx/AppData/Roaming/npm/node_modules/expo-cli/node_modules/@expo/traveling-fastlane-linux/dist/authenticate “xxxxxxx” “xxxxxxx”’\n’,
status: 1,
signal: null
}

This topic was automatically closed 20 days after the last reply. New replies are no longer allowed.