GoogleAuth works on Web but does not on ExpoGo

Hello,
I was following the https://docs.expo.io/guides/authentication/#google

I went with ‘firebase implementation’.

I copied that 1:1 (I had to add HTTP instead of HTTPS to googleCloud URLS), and run with ‘expo init’.
When I signIn in web browser under http ://localhost.19002, popup shows and I am correctly logged.

However when I try to run it on expo Go, I immediately get error after clicking signButton.

Error from the console:
[Unhandled promise rejection: Error: Cannot make a deep link into a standalone app with no custom scheme defined]
at node_modules/expo-linking/node_modules/qs/lib/utils.js:143:5 in encode
at node_modules/qs/lib/utils.js:52:29 in merge
at http ://xxx.16.92:19000/node_modules/expo/AppEntry.bundle?platform=android&dev=true&hot=false&minify=false:149893:77 in promptAsync$
at node_modules/expo-auth-session/build/providers/Google.js:35:34 in GoogleAuthRequest#constructor
at http ://xxx.16.92:19000/node_modules/expo/AppEntry.bundle?platform=android&dev=true&hot=false&minify=false:149691:94 in _callee$
at node_modules/expo-web-browser/build/WebBrowser.js:173:0 in _openAuthSessionPolyfillAsync
at context/firebase/firebase.tsx:52:19 in Button.props.onPress
at node_modules/react-native/Libraries/Pressability/Pressability.js:691:17 in _performTransitionSideEffects
at node_modules/react-native/Libraries/Pressability/Pressability.js:628:6 in _receiveSignal
at node_modules/react-native/Libraries/Pressability/Pressability.js:524:8 in responderEventHandlers.onResponderRelease
at [native code]:null in forEach
at [native code]:null in callFunctionReturnFlushedQueue

Hey @lunada, as the docs state, this is expected behavior. This is due to the fact that you can not customize the scheme for the standard Expo Go application.

Cheers,
Adam

Hello @adamjnav,
now I am confused. Dock states that:

Instead you must use web login during development.

and that is exactly what I have done in my code.
My implementation is similar to one inside ‘firebase’ section just under web apps section: https://docs.expo.io/guides/authentication/#web-apps

I also have added following code to app.json:

"expo": {
    "scheme": "myAppName://"

It seems to work now (except google popup not being shown at all), but I don’t get why it was required at all and not mentioned in the guideline.