Stuck at "Installing Expo client on iOS simulator"

Please run expo diagnostics and paste the log that’s printed out along with your question or issue! Description

When I am trying to run an application on iOS Simulator nothing happens after “Installing Expo client on iOS simulator” log. This happens after the first successful run in the simulator. I delete the app from the simulator and close it. When I tried to run it second time (even on different virtual device) it’s not running properly.

Expected Behavior

expo start --ios
few seconds wait
open ios simulator
install the application on one of the screens

Observed Behavior

expo start --ios
few seconds wait
open ios simulator
then nothing happens, in terminal it stuck at “-” character like below

Starting project at /Users/user/app
Expo DevTools is running at http://localhost:19002
Opening DevTools in the browser... (press shift-d to disable)
Starting Metro Bundler.
Installing Expo client on iOS simulator
-

Environment

Expo CLI 3.25.1 environment info:
System:
OS: macOS 10.15.6
Shell: 3.2.57 - /bin/sh
Binaries:
Node: 12.18.3 - /usr/local/bin/node
Yarn: 1.19.0 - /usr/local/bin/yarn
npm: 6.14.6 - /usr/local/bin/npm
IDEs:
Android Studio: 4.0 AI-193.6911.18.40.6626763
Xcode: 11.6/11E708 - /usr/bin/xcodebuild
npmPackages:
expo: ~38.0.8 => 38.0.8
react: ~16.11.0 => 16.11.0
react-dom: ~16.11.0 => 16.11.0
react-native: https://github.com/expo/react-native/archive/sdk-38.0.2.tar.gz => 0.62.2
react-native-web: ~0.11.7 => 0.11.7
npmGlobalPackages:
expo-cli: 3.25.1

Hey @pirxie,

Can you try following this guide https://docs.expo.io/workflow/ios-simulator/#troubleshooting and see if that fixes it?

Cheers,
Adam

Hey @adamjnav what helped me was to install dependencies (expo as well) without sudo permission and in a different directory. By removing manually expo and yarn and reinstalling my projects runs :slight_smile: I wrote about this here https://github.com/expo/expo-cli/issues/2540

Thanks for the update and for sharing your findings with the community!

This topic was automatically closed 20 days after the last reply. New replies are no longer allowed.