EAS Build - "UnexpectedAppleResponse: The specified resource does not exist"

Hi there! I just excitedly upgraded my account to leverage the EAS Build path.

When building for iOS it’s failing with the following error;

UnexpectedAppleResponse: The specified resource does not exist - There is no resource of type 'profiles' with id '77AM3NL8B9'

I referenced this issue and deleted all profiles from expo.io but the issue still persists.

I have cleared out provisioning profiles from Apple Developer now and I can see that after running eas build there are no profiles created in my Apple Developer account so I can see why it is not finding profile 77AM3NL8B9.

I just don’t know why it expects profile 77AM3NL8B9 to be there? I had eas build generate the certificate as part of the process.

  Expo CLI 4.0.17 environment info:
    System:
      OS: macOS 11.0.1
      Shell: 3.2.57 - /bin/bash
    Binaries:
      Node: 15.5.0 - ~/.nvm/versions/node/v15.5.0/bin/node
      Yarn: 1.22.10 - /usr/local/bin/yarn
      npm: 7.3.0 - ~/.nvm/versions/node/v15.5.0/bin/npm
    Managers:
      CocoaPods: 1.10.0 - /usr/local/bin/pod
    SDKs:
      iOS SDK:
        Platforms: iOS 14.3, DriverKit 20.2, macOS 11.1, tvOS 14.3, watchOS 7.2
    IDEs:
      Xcode: 12.3/12C33 - /usr/bin/xcodebuild
    npmPackages:
      expo: ~39.0.2 => 39.0.5 
      react: 16.13.1 => 16.13.1 
      react-dom: 16.13.1 => 16.13.1 
      react-native: https://github.com/expo/react-native/archive/sdk-39.0.4.tar.gz => 0.63.2 
      react-native-web: ~0.13.12 => 0.13.18 
      react-navigation: ^4.4.3 => 4.4.3 
    npmGlobalPackages:
      expo-cli: 4.0.17
    Expo Workflow: managed

hi there! this is related to another discussion: Eas build - cant fetch profiles

we’ll look into this next week when we’re back from holidays :slight_smile:

one thing you could try is to run eas credentials in your project and then remove the provisioning profile from the ios credentials there

Thanks Brents, I did eas credentials and revoked the provisioning profile and it was resolved then on next run of eas build.

I’m really excited by where Expo is going lads, great work from the team.

3 Likes

if you run into this, can you please run eas build with the EXPO_APP_STORE_DEBUG=true set?

eg, if you use macos/linux: EXPO_APP_STORE_DEBUG=true eas build

once you do this, please paste the log output here

I’m running into the same problem - here is my debug output

-- Enabled debug logging --

✔ Linked to project ****

› Log in to your Apple Developer account to continue

✔ **Apple ID:** … 

› Restoring session /Users/XXX/.app-store/auth/XXX/cookie

POST https://developer.apple.com/services-account/QH65B2/account/listTeams.action

**200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/QH65B2/account/listTeams.action)

› Team **XXX**

GET https://appstoreconnect.apple.com/olympus/v1/session

**200** OK (GET https://appstoreconnect.apple.com/olympus/v1/session)

› Provider **XXXX**

✔ Logged in Local session

POST https://developer.apple.com/services-account/QH65B2/account/listTeams.action

**200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/QH65B2/account/listTeams.action)

✔ Using remote iOS credentials (Expo server)

⠋ Linking bundle identifier com.xxx.xxxPOST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds

⠹ Linking bundle identifier com.xxx.xxx **200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds)

✔ Bundle identifier registered com.xxx.xxx

⠋ Syncing capabilitiesPATCH https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ

⠸ Syncing capabilities **200** OK (PATCH https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ)

✔ Synced capabilities

⠋ Fetching Apple distribution certificatesPOST https://developer.apple.com/services-account/v1/certificates

⠹ Fetching Apple distribution certificates **200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/certificates)

✔ Fetched Apple distribution certificates

✔ **All your registered devices are present in the Provisioning Profile. Would you like to exclude some devices?** … no

⠋ Fetching Apple provisioning profilesPOST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds

⠹ Fetching Apple provisioning profiles **200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds)

POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ/profiles

⠴ Fetching Apple provisioning profiles **200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ/profiles)

POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/NJL2Z689QX/certificates

POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/D5QL57U53H/certificates

⠦ Fetching Apple provisioning profilesError: Request failed with status code 404 (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/D5QL57U53H/certificates)

✖ Failed to fetch Apple provisioning profiles

Failed to setup credentials.

UnexpectedAppleResponse: The specified resource does not exist - There is no resource of type 'profiles' with id 'D5QL57U53H'

**200** OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/NJL2Z689QX/certificates)
1 Like

thanks. you can use the solution i suggested above to get around this right now:

run eas credentials in your project and then remove the provisioning profile from the ios credentials there

we’ll continue investigating the root cause

I removed it using eas credentials and it’s no longer visible on in expo credentials, but I’m still getting the same error when running % eas build --profile preview --platform ios

eas build --platform ios works fine though

try going to your project page, then credentials, and on the ios tab pick the “ad hoc client” tab, then delete the provisioning profile and try again

I’ve tried that, but still no luck. It creates a new profile, but it’s still tried to fetch the nonexistant D5QL57U53H profile

⠋ Fetching Apple provisioning profilesPOST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds
⠹ Fetching Apple provisioning profiles200 OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds)
POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ/profiles
⠼ Fetching Apple provisioning profiles200 OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/bundleIds/7BZ7TDN7DZ/profiles)
POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/AZXV94SD8Z/certificates
POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/D5QL57U53H/certificates
⠦ Fetching Apple provisioning profiles200 OK (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/AZXV94SD8Z/certificates)
Error: Request failed with status code 404 (POST https://developer.apple.com/services-account/v1/profiles/D5QL57U53H/certificates)
✖ Failed to fetch Apple provisioning profiles
Failed to setup credentials.
    UnexpectedAppleResponse: The specified resource does not exist - There is no resource of type 'profiles' with id 'D5QL57U53H'