Expo push notification icon and title are not the App specific

Please provide the following:

  1. SDK Version: 37
  2. Platforms(Android/iOS/web/all): Android and iOS

Hello guys, I am trying to implement the notifications and so far it’s working fine, BUT I have one problem - the notifications are showing with the Expo title and icon. How can I replace these with the application name and icon. I added the notification object in the app.json with no success, I tried to build the app (iOS and Android) with no success again - still showing the Expo icon and title. Is there someone who had the same issue to help me fix that.

{
“expo”: {
“name”: “Vindome Test”,
“slug”: “vindome-sarl”,
“platforms”: [
“ios”,
“android”
],
“version”: “0.69.2”,
“icon”: “./assets/nblogo.png”,
“splash”: {
“image”: “./assets/splashscreen.png”,
“resizeMode”: “contain”,
“backgroundColor”: “#024e7b
},
“orientation”: “portrait”,
“primaryColor”: “#cccccc”,
“androidStatusBarColor”: “#f2f2f2”,
“androidStatusBar”: {
“barStyle”: “dark-content”,
“backgroundColor”: “#f2f2f2
},
“android”: {
“package”: “com.vindome.test”,
“versionCode”: 1,
“permissions”: ,
“googleServicesFile”: “./google-services.json”
},
“assetBundlePatterns”: [
“**/*”
],
“ios”: {
“supportsTablet”: true,
“bundleIdentifier”: “com.vindome.test”,
“buildNumber”: “1”,
“infoPlist”: {
“UIUserInterfaceStyle”: “Light”,
“facebookAppId”: “3444XXXXX”,
“facebookDisplayName”: “Vindome Test”
},
“googleServicesFile”: “./GoogleService-Info.plist”
},
“packagerOpts”: {
“config”: “metro.config.js”,
“assetExts”: [
“ttf”
],
“sourceExts”: [
“js”,
“json”,
“ts”,
“tsx”,
“jsx”,
“vue”
]
},
“scheme”: “vindome.dev”,
“notification”: {
“icon”: “./assets/notifications/logo.png”,
“color”: “#004F7F”,
“androidMode”: “default”,
“androidCollapsedTitle”: “Vindome updates”,
“iosDisplayInForeground”: true
}
}
}

try searching relevant issues from https://github.com/expo/expo/issues?q=push+notification+icon to see what you might be missing

Already did it - nothing found.

Hey @vindomesarl, were you able to get to the bottom of this? If not, could you try building a new project, configuring the notification properties and seeing if it works as expected?

Cheers,
Adam

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.