OTA Updates Not Working On Android

#1

When making our builds to submit to the iOS/App store we ran exp bi --release-channel prod and exp ba --release-channel prod and uploaded the IPA and APK files. We’ve had no problems here and release channel is clearly working because we use some basic logic about the release channels to set our API endpoints.

When trying to push OTA updates, we run exp publish --release-channel prod and it says it’s built successfully.

exp publish --release-channel prod
results in this:
https://exp.host/@bwillis98/Own-The-Spot?release-channel=prod

That URL allows me to scan the QR code and see my changes, but they’re not being delivered to our downloaded app on Android, only iOS. Please help me understand why none of our OTA updates have been working on Android, forcing us to make builds? We haven’t touched our app.json. We haven’t added assets. Just some basic design fixes.

We would much rather use the expo CLI than XDE, but if we must use XDE, that’s fine so long as it works. We haven’t figured out how to set the release channel in XDE however.

Here’s our “android” section in app.json:

      "package": "com.ownthespot",
      "versionCode": 17,
      "playStoreUrl": "https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ownthespot",
      "icon": "./assets/images/logo.png",
      "permissions": [
        "ACCESS_COARSE_LOCATION",
        "ACCESS_FINE_LOCATION",
        "CAMERA",
        "CAMERA_ROLL",
        "READ_EXTERNAL_STORAGE",
        "READ_INTERNAL_STORAGE",
        "RECORD_AUDIO",
        "VIBRATE",
        "WRITE_EXTERNAL_STORAGE"
      ],
      "config": {
        "googleMaps": {
          "apiKey": "yeet!"
        }
      }
    },```

[EDIT] I'm updating hoping it re-opens my issue
OTA Updates Not Working On Android (2)
closed #2

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.