write ECONNRESET error during expo build:android

I’m pretty new to react-native and expo and I’m trying to get a standalone app to publish on the play store. When I run the command expo build:android I get an error saying “write ECONNRESET” and it just stops.

expo build:android
Checking if there is a build in progress...


? Would you like to upload a keystore or have us generate one for you?
If you don't know what this means, let us handle it! :)
 false
Publishing to channel 'default'...
Building iOS bundle
Building Android bundle
Analyzing assets
Uploading assets
No assets changed, skipped.
Processing asset bundle patterns:
- C:\Users\Srujan Deshpande\Desktop\Klashning\EasylibStuff\Projectv3\**\*
Uploading JavaScript bundles
write ECONNRESET
Set EXPO_DEBUG=true in your env to view the stack trace.

Expo CLI 3.11.3 environment info:
System:
OS: Windows 10
Binaries:
Yarn: 1.16.0 - C:\Program Files (x86)\Yarn\bin\yarn.CMD
npm: 6.10.0 - C:\Program Files\nodejs\npm.CMD

Sorry we never got around to answering this! We just received a new post with this question, and probably better to just keep the conversation over there so that it’s in one place.

In short- this is usually caused by network issues, so you might want to try building on a different network

cmd 1 -> expo start

cmd 2-> expo build:android

try run these command in the same order.
In order to build android apk you first need to start your expo project first in separate cmd

Hi

This advice has helped people in the past, but it should not actually be necessary. expo build:android is supposed to start the bundler automatically if it is not already running.

So while there’s nothing wrong with this advice as such, as I said it should not be necessary.

This topic was automatically closed 20 days after the last reply. New replies are no longer allowed.